Turen

Så kom vi afsted, dog først den 2.maj, da der var for meget vind 1.maj.
Der var en meget fin farvelkomite på havnen. Mange fra Andreas' klasse og Idas gård havde trodset regnen for at komme og vinke, tak for det :-)

Første stop gik til Nyord på Møn og derefter til Stubbekøbing og besøge kaptajn Henrik. Vi fik overvundet diverse tekniske vanskeligheder inkl stik modvind, motorfiltre og en gummibåd der sad fast. Den 5.maj forlod vi dansk farvand og sejlede over trafikruten ind i Tyskland. 13 timers sejlads i højt solskin og ingen bølger, meget idyllisk.
I Burgstaagen gik turen til Fleeggaard, en af de store grænsekiosker. Vi købte selvfølgelig alt det Haribo slik og dåser vi kunne bære, det blev til over 10 kg slik, som jo selvfølgelig skal holde hele turen. Vi gik 3 km tilbage til båden med 4 fulde rygsække + 2 rammer øl/vand i bagende sol, men det var det hele værd.

6 timers sejlads sydligere var vi i Travemünde. Her kom masten af på Böbs værft.
NU var smukke Sigrid en rigtig motorbåd, måske lidt amputeret, men klar til kanalsejlads.
Masten bliver nu fragtet til Sydfrankrig, hvor den skal på igen.
Mange af kanalerne og sluserne er for lave og man kan derfor ikke sejle igennem med mast.

Lübeck var smuk og hyggelig. Man sejler rundt om den gamle by. Vi overnattede gratis ved en mole og gik ud og spiste gode burgere.
9.maj kom vi igennem vores første sluse med en del hjertebanken. Man kalder slusen på VHF radio inden man er der, enten på tysk eller engelsk. Herefter er der lyssignaler der viser, hvornår man må sejle ind. Så skal båden fortøjres stramt og vandet bliver så enten pumpet ind eller ud - afhængig af om man skal sluse op eller nedad. Vi var begge lidt pressede over at få kastede rebene og sat båden fast. Man har heldigvis mere tid end man tror. Vi passerede 5 sluser den dag uden skader på båden.
Dagen efter skulle vi så fragtes gennem Lüneburg Hebenwerk, man bliver bange bare man ser på det. På 3 min bliver man hejst 38 m op. Det var faktisk ret sejt og væsentlig sjovere end det så ud.

De sidste dage har vi fået badet i kanalerne ved molen, når vi ligger til. Dejligt, men koldt.
Vi har ligget ved forskellige moler og går kun i havn et par gange om ugen, når vi trænger til civilisation eller nogen trænger til Wifi.
Vi har overnattet i Hannover, været i udendørs swimmingpool hele dagen og i hestebutik. Alle er glade. Marco sveder og sover hele dagen.
De sidste 4 dage har vi sejlet næsten 350 km på kanaler, hvor det kun gik ligeud og ligeud,
kedeligt. Igår var der endelig sluser igen, vi passerede 5 på en dag og synes selv vi er blevet (næsten) rutinerede. Ungerne er begyndt at styre båden og står nu og holder tovene i slusen. Så snart kan de voksne slappe helt af.

Nu er vi så kommet til Rhinen igår. Fra de små rolige kanaler uden bølger, kom vi igår aftes på Rhinen ved Essen lidt efter Dortmund. Vi fløj afsted og troede der var noget galt med motoren, da vi pludselig sejlede 16-17 km/t, fremfor 9-10 km/t som vi var vant til på kanalerne uden at have skruet op for motoren. Strømmer er stærk, så den hjalp os på vej. Dog var der også en del bølger og vind, så ungerne blev næsten søsyge igen. Desuden også mange meget store skibe, som vi skulle navigere udenom. Lidt krævende på Rhinen, som nogen steder er 300-400 m bred.
Vi kom sent i aftes til en havn Wesel, ca 50 km fra den Hollandske grænse.
Idag har vi ligget i havn, slappet af, spist pandekager og forsøgt at rydde op i båden. Blev dog til en del overspringshandlinger, da ingen rigtig gad at rydde op.
Muligvis når vi til Holland imorgen. Næste større stop er Amsterdam, glæder os.

Kommentarer

  1. Hej jeg håber du stadig er en læse orm

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja jeg læser rigtig mange bøger jeg har læst 5 bøger hilsen Andreas

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag