TUREN

Efter en skøn tur i Amsterdam med Anne Franks museum (hvor det lykkedes os at få billetter på dagen, selvom om man normalt skal booke billetter flere måneder i forvejen) og gåtur blandt utallige kanaler og broer, er vi nu i Antwerpen.
Fantastisk by i Belgien, som ingen af os egentlig kendte. Antwerpen virker som en hovedstad med masser af liv, butikker og smart havneområde med utallige restauranter og caféer.
Byen har 0,5 mio indbyggere og med forstæderne 1,2 mio.
Vejen hertil var noget kompliceret. Vi passerede uden markering, udover et trafiklys ved flodbredden, grænsen til Belgien, præcis som fra Tyskland til Holland.
Derefter kom industrihavnen(e), en del større en forventet. Man skal åbenbart registreres i Belgien med bådnavn og personlige data, før de ville lukke os igennem sluserne. Så gik der tid med det. Kunne heldigvis klares over VHF radioen.
Derefter frem og tilbage i flere store sluser, for bagefter at skulle sluse tilbage til havnen. Ankom så til lukkede broer kl 23, men en sød slusevagt fik os igennem. Lortetur og igen en 5 timers længere sejlads end planlagt. Børnene var ikke særlig begejstrede over deres forældre da vi kom i havn 0.30.
Næste morgen så verden heldigvis bedre ud, udover at vi lå en i en privat havn, hvor vi ikke måtte ligge. Fik flyttet os 500 m over til den rigtige havn, det tog kun 1,5 time pga ventetid ved en bro.

Nu er der totalt ro på. To dage i himlen, hvor vi bare har shoppet, sightseet, været i badesø og hygget i en fed havn. Ligger blandt lidt større både (læs rigtig store motorbåde til 300.000 Euro), men vores fine Sigrid skiller sig flot ud i en slags retro stil...
Idag har budt på kulturelle oplevelser med Rubens malerier i den store Katedral, som er på Unescos verdensarv liste. En masse historie og foto udstilling i stor kunstmuseum her til aften med udsigt over byens skyline.
Louise har også været på besøg i Red light district. Et godt alternativ, hvis man er træt af sit arbejde. Anders formåede igår at passere igennem sammen med vores 12 årige datter, uden helt at have fanget hvor de var befandt sig. Men alt tæller vel som kulturelle oplevelser....

Der har også været tid til at hente 3 x 20 L diesel på vores fine cykel, trække nogen ledninger på båden og et havnebad til Marco, som er dygtig til at være alene hjemme på båden, mens vi andre er kulturelle.

Imorgen fortsætter vi mod Bruxelles, men først et stop i en lille by Michelin, som var sidste stop, før jøderne blev deporteret til koncentrations- eller udryddelses lejre. De har et Modern Museum, som også er på Unescos verdensarvs liste.

ER iøvrigt blevet gode til at tale med de forskellige slusevagter over VHF´en. Tror de får sig en ordentlig griner over os indimellem. De bedste har været i Tyskland, hvor vi på flot tysk kalder Sluise et-eller-andet og spørger om vi kan passere. Vi forstår slevfølgelig ikke svaret. Prøver med "do you speak english", han svarer "No" og lægger på. Så må man vente og se hvad de andre gør.


Glæder os i øvrigt til Frankrig, hvor sluse vagterne møder på arbejde som vinden blæser. Vi har også lidt travlt med at lære fransk inde vi skal passere de omkring 50 sluser på vej til Sydfrankrig.

Kommentarer

Populære opslag